Prawda o olejku rycynowym

olejek black castor oil

Jamajski olejek rycynowy – co to właściwie jest a także czym się odróżnia od zwykłego oleju rycynowego, jaki kupimy w każdej aptece? Czy jego parametry są na tyle lepsze, że warto właśnie w niego lokować?

Olejek rycynowy ma dużo zastosowań w kosmetyce. W pierwszej kolejności używany jest do wzmacniania jak także kosmetyki włosów. Prócz tego wielokrotnie jest również stosowany między innymi do twarzy czy rzęs.

Co w takim przypadku odróżnia jamajski olejek rycynowy i czemu kupić olej Black Castor Oil?

Przede wszystkim na korzyść jamajskiego olejku rycynowego przemawia sposób jego produkowania. Jest on mniej szkodliwy dla skóry jak też nie zatyka porów, co ma ogromne znaczenie przy pielęgnacji włosów czy cery. Po drugie jest to wyrób w zupełności zgodny z prawami natury. Po trzecie można go używać do każdego typu włosów.

Jak używać czarny olejek rycynowy na włosy?

Przede wszystkim trzeba pamiętać o systematyczności jako że bez tego możemy nie osiągnąć zamierzonych efektów badźć też będziemy potrzebowali na to o wiele więcej czasu. W sieci można wyczytać wiele pomysłów uzytkowania tego rodzaju produktów. Naszym zdaniem najwłaściwsze jest stosowanie jamajskiego olejku rycynowego na włosy trzy razy w tygodniu na noc. Rano po wstaniu należy starannie usunąć produkt. Olejek Black Castor Oil powino się nanieść zarówno na skórę głowy, jak i na same włosy.

Olej rycynowy na rzęsy oraz brwi

Olej ten idealnie sprawdza się też w przypadku brwi jak również rzęs. W wypadku rzęs powinno się uważać żeby kosmetyk nie przedostał się do oczu! Na rzęsy olejek najlepiej nakładać oczyszczoną szczoteczką od tuszu. Uzywać 2-3 razy w tygodniu, żeby po kilku tygodniach zobaczyć zadowalające efekty. Jeśli chodzi o brwi to częstość stosowania jest przybliżona. najlepiej nałożyć patyczkiem do uszu i w dalszej kolejności porządnie rozprowadzić małą szczoteczką. O poranku zmyć.

Więcej o olejku rycynowym możesz poczytać na https://pl.wikipedia.org/wiki/Olej_rycynowy